Å så hageglede hos de minste

Av: Anne-Line Henriksen, 07. april 2017. Kategori: Kjøkkenhage

Hageglede hos de minste

Når nevøen min Sander på åtte får opplevelsen av å se det stikker opp noe der han sådde et frø, kan hageglede vekkes for livet.

For når tomatplanten blir større, stikker han pekefingeren i potta for å kjenne om planten er tørst. Han lærer seg omsorg for det nye livet. Passer på at tomatplanten hans har det varmt og godt. Og at den får vann. Det er det mormor som hjelper ham med. Så en dag oppdager han at det vokser en grønn tomat ut av den gule blomsten.

Planten flyttes ut på verandaen, i le for vinden, og en sommerettermiddag setter Sander tennene i den første modne tomaten – en tomat han har dyrket selv.

For de utålmodige av oss, enten vi er store eller små, kan det være lurt å så noe som gror fort.

Solsikke er gøy å dyrke. Fyll et tomt yogurtbeger med jord, lag et hull og legg solsikkefrøet i hullet. Vann forsiktig. Etter bare en uke stikker spiren opp og snart vokser det ut to blader. Og hvis de trives og får vann og varme og litt kjærlighet, blomstrer solsikken om sju uker. Slik gror også barnas hageglede, en hageglede som ofte varer livet ut.

Når solsikken er avblomstret, kan du samle frøene til fuglemat om vinteren, til egen brødbakst eller til en ny sårunde neste vår.

Hold deg oppdatert og motta spennende og inspirerende hagestoff ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt!

Fagartiklene er skrevet av engasjerte hageentusiaster og vi satser på å sende ut en e-post hver måned i hagesesongen.